Corona

14. januar 2021

Det er Sundhedsstyrelsens faglige vurdering, at målgrupperne for vaccinationsprogrammet overordnet bør prioriteres i følgende rækkefølge:

 1. Personer som bor i plejebolig mv.
 2. Personer med alder ≥ 65 år som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp.
 3. Personer med alder ≥ 85 år.
 4. Personale i sundheds-, ældre- og udvalgte dele af socialsektoren med særlig risiko for smitte, eller som varetager en kritisk funktion.
 5. Udvalgte personer med tilstande og sygdomme, som medfører særligt øget risiko for alvorligt forløb ved COVID-19.
 6. Udvalgte pårørende til personer med særligt øget risiko for et alvorligt forløb ved COVID-19 eller pårørende, som er en uundværlig omsorgs- eller plejeperson.
 7. Personer på 80-84 år.
 8. Personer på 75-79 år.
 9. Personer på 65-74 år.
 10. Personer på under 65 år, som har tilstande og sygdomme, som medfører øget risiko for alvorligt forløb ved COVID-19.
 11. Personale, der varetager øvrige samfundskritiske funktioner.
 12. Øvrige befolkning, fx segmenteret efter alder.

Sundhedsstyrelsen har lavet en vaccinationskalender hvor man kan se rækkefølgen.

Det fortsat sådan at man skal vente på sin indkaldelse i E-boks og følge den instruks der følger med.

5. januar 2021

Hvem skal have COVID-19 vaccinen først?

Lige nu vaccineres ældre på plejehjem, de ældre der får praktisk hjælp og sundhedspersonale på sygehuse og plejehjem. Dertil kommer nogle få alvorligt syge som primært udvælges af den behandlingsansvarlige læge på hospitalet.

Man vil få en invitation i E-boks når det bliver ens tur. Vi kan ikke påvirke rækkefølgen, som myndighederne har valgt, der skal vaccineres i.

28.december 2020

Corona-vaccinationen er ikke kommet i en mængde, der gør at man kan vaccinere bredt endnu.  Vi kommer til at opdatere hjemmesiden her løbende. Når vi har fået retningslinjer for hvem der skal have vaccinationen og i hvilken rækkefølge den skal gives ift risikopatienter, patienter med kroniske sygdomme, ældre patienter osv  – vil vi skrive det her.

14.december 2020

Vi oplever lige nu et meget stort pres på vores telefoner fra patienter som ønsker henvisning til coronapodning. VI henviser IKKE patienter til podning med mindre der er moderat til alvorlige symptomer. Hvis man har milde symptomer (eller ingen sympotmer) skal man selv booke en tid påhttp://www.coronaprover.dk. Vi ved at ventetiden aktuelt er lang – men vi kan ikke påvirke den.

Vi giver ikke svar på negative coronapodninger. Hvis man følger vejledningen her, kan man finde sit svar: https://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2020/06_hvor-faar-jeg-svar-paa-test_12062020

Vi kontakter alle med positiv coronapodning og også dem med “inkonklusive” podninger (altså hvor podningen ikke med sikkerhed kan sige om man er positiv eller negativ)

11. juni 2020

Vi har åbnet op for muligheden for at booke konsultationer gennem e-portalen igen.

Man behøver således ikke længere ringe for at booke en tid. Det er muligt at booke tid til både fysisk konsultation, videokonsultation eller telefonkonsultation.
Vores sygeplejersker vurderer hver anmodning om konsultation og kan, hvis det giver bedst mening, ændre det fra fysisk konsultation til en af de andre konsultationstyper – og omvendt.

Man vil som tidligere modtage et svar på sin booking i e-portalen hvor det fremgår om bookingen er godkendt, om den er afvist – eller om den er ændret.

Det gælder som under hele corona-epidemien at man IKKE må komme i klinikken hvis man har blot de mindste symptomer på corona-smitte – heller ikke hvis man har en tid hernede. Man skal da ringe til os istedet.

16. april 2020

Vi har åbnet op for muligheden for fysiske konsultationer igen.  Ved ønske om fysisk konsultation skal man ringe til klinikken. Vi tager der stilling til om emnet kan klares uden fremmøde – eller om der er behov for fysisk fremmøde.

Vi fortsætter med videokonsultationer og telefonkonsultationer som kan bookes på e-portalen. Disse konsultationer foretrækkes ved emner som ikke kræver fysisk fremmøde.

Det er meget vigtigt at man IKKE kommer i klinikken hvis man har selv de mindste symptomer på Corona-smitte (forkølelse, halssmerter, muskel/led-smerter, feber, hoste, åndenød). Hvis man har nogen af disse symptomer skal man ringe til klinikken og ikke møde op til konsultation.

Der må ikke komme patienter i klinikken som ikke har en telefonisk aftale i forvejen. Der kan være ventetid på telefonen for tiden. Vi bestræber os på at nå alle samtaler. Man kan også maile både lægerne og sygeplejerskerne hvis man har spørgsmål  både ift Corona og al anden sygdom.

2. april 2020

Sundhedsstyrelsen har nu åbnet op for flere tests. Det gælder følgende patientgrupper:

 • Personer med milde symptomer der bor med familiemedlemmer >80år gamle eller med familiemedlemmer med kroniske sygdomme
 • Personer med milde symptomer som har svært ved at selvisolere sig
 • Sundhedspersoner med tæt kontakt til risikogrupper

Kontakt gene klinikken hvis du tilhører en af ovenstående grupper ift at blive henvist til test. Det er IKKE os i klinikken der tester – vi henviser til det, så man skal fortsat ikke komme i klinikken som hidtil under epidemien (med mindre man har ringet til os og har en aftale).

24. marts 2020

Planlagte konsultationer hernede i klinikken er fortsat aflyst og ikke muligt at booke indtil efter påske. Man kan stadig kontakte klinikken på mail og telefon – og man kan booke tider til videokonsultation hos lægerne, hvis man mener at emnet egner sig til det.

18. marts 2020

Vi bestræber os at følge vores patienter med kroniske sygdomme under epidemien.  Patienter med planlagte årskontroller for deres kroniske sygdom kan kontakte vores sygeplejersker telefonisk for at aftale blodprøver. Hvis det er muligt for patienten er videokonsultation herefter en løsning som fungerer godt. Det kræver at vi har vores patienters mobiltelefonnumre opdateret, for at kunne tilbyde dette.

Graviditetsundersøgelser, efterfødselsundersøgelser, børneundersøgelser (5 uger og 5mdrs undersøgelsen – men ikke 1-5 års undersøgelserne) og børnevaccinationer fortsætter hernede under epidemien.  Akut opstået sygdom skal man fortsat ringe til os omkring ift visitation enten til hjemmet, os eller sygehus

OPLYS ALTID OM DER ER HOSTE, FORKØLELSE, ÅNDENØD ELLER FEBER HOS EN PATIENT MED PLANLAGT KONSULTATION HERNEDE

16. marts 2020

Klinikken har oprettet mulighed for videokonsultation vedrørende udvalgte konsultationer. De patienter der har tid de næste 2 uger vil få en mail fra os med enten en aflysning af konsultationen, hvis det ikke egner sig til videosamtale – eller de vil modtage en invitation til samtale på deres telefon eller mail

Det kræver ikke installation af program eller app – det er bare at åbne det link der sendes fra laegernemarkedsstraede.confrere.com

Ved akutte henvendelser skal man stadig ringe på vores hovednummer 48 26 15 16, hvor sygeplejersken vil besvare opkaldet og vurdere om det egner sig til videokonsultation

13. marts 2020

Klinikken følger løbende med i udviklingen af Corona og følger de anbefalinger der kommer fra Sundhedsstyrelsen, PLO og DSAM. Indtil videre har det betydet aflysninger af vores planlagte tider d. 12/3, 13/3 og 16/3. Hvis man har tider i klinikken i perioden fra 12/3 – 26/3, vil vi skrive en mail, hvor vi enten desværre må aflyse aftalen – eller alternativt tage den over telefon, hvis det skønnes muligt.

Sundhedsstyrelsens råd om hvordan man kan undgå smitte

Opdatering fra sundhedsstyrelsen: Hvad kan Ældre og kronisk syge  gøre for at beskytte sig mod corona-virus?

12. marts 2020

I lyset af statsministerens pressemøde d 11/3 og efterfølgende anbefalinger fra vores faglige selskab har vi i klinikken besluttet at aflyse ALLE planlagte konsultationer fra 12/3 – 26/3. Åben konsultation er også midlertidigt fjernet som mulighed. Ved akut sygdom må klinikken kontaktes på vores vanlige nummer 48261516 som vi holder åben hele dagen fra 8-16.

Generel information om Corona-virus kan findes på sundhedsstyrelsens hjemmeside. Vi opfordrer alle vores patienter til at følge de anbefalinger, som Sundhedsstyrelsen kommer med.Vi opdaterer også løbende vores hjemmeside under punktet “Corona”

MVH
Lægerne i Markedsstræde

SELVBETJENING